-Vi förstod att värdet på vår fastighet ökat kraftigt under åren och möjligheten att få ut det värdet var lockande; samtidigt ville vi sitta kvar som hyresgäster och driva vidare vår verksamhet, förklarar Anders.

Efter några försök med flera olika aktörer utan att affären gick i hamn, kontaktades Anders Pettersson.

-Vi hade nu blivit skeptiska efter de tidigare erfarenheterna, men Anders Pettersson och Björn Johannesson presenterade en tydlig affärsmodell med ett strukturerat arbetssätt och ett team som skapades för vår försäljning, säger Monia. Till skillnad mot andra vi mött så höll de verkligen vad de lovade, fyller Anders i.

-Teamet bestod av två transaktionsrådgivare (Anders och Björn) som kompletterade varandra. Vi hade alltid någon att kontakta när det behövdes och det kändes som om intressenterna blev mycket väl omhändertagna. På det sättet samlades flera budgivare som drev upp priset, menar Anders.

En oro som fanns innan försäljningen var att ryktet skulle sprida sig till anställda, leverantörer och andra hyresgäster.

-När vi skulle sälja löste Anders och Björn det mycket smidigt med att först kontakta kunder i sitt egna kontaktnät. I nästa steg använde de även sin samarbetspartner Swedbank för att finna lämpliga intressenter, säger Anders.