Referensobjekt

Se våra förmedlade fastigheter och lokaler

Industrifastighet till bostad i Segeltorp. Kommersiella Fastigheter & Företag

Segeltorp industriområde – uthållighet skapade den bästa lösningen

Våra två industrifastigheter låg i ett framtida utvecklingsområde för bostäder. Vår utmaning var att vi var först ut på spelplanen i området med att försöka konvertera dessa till bostäder. Företag och Kommersiella Fastigheter skapade en bild av förutsättningarna för bostadsexploatering genom dialog med kommunen och gjorde bl.a. en studie av översiktsplaner etc.
Det var en mycket komplex affär med många olika intressenter och långa och krävande förhandlingar.

Företag & Kommersiella Fastigheter var extraordinärt uthålliga och serviceinriktade under hela processen och har alltid sett till vårt bästa. Vi var vid vissa tillfällen redo att ge upp och låta andra fastighetsägare i området ta första steget, men då hittade Företag & Kommersiella Fastigheter nya infallsvinklar och drev processen vidare.

Vi är väldigt nöjda och kan varmt rekommendera Företag & Kommersiella Fastigheter.

- Johan Rosendahl och Tonny Svensson Tidigare fastighetsägare i Segeltorp industriområde

Mälarlaser AB

-Vi förstod att värdet på vår fastighet ökat kraftigt under åren och möjligheten att få ut det värdet var lockande; samtidigt ville vi sitta kvar som hyresgäster och driva vidare vår verksamhet, förklarar Anders.

Efter några försök med flera olika aktörer utan att affären gick i hamn, kontaktades Anders Pettersson.

-Vi hade nu blivit skeptiska efter de tidigare erfarenheterna, men Anders Pettersson och Björn Johannesson presenterade en tydlig affärsmodell med ett strukturerat arbetssätt och ett team som skapades för vår försäljning, säger Monia. Till skillnad mot andra vi mött så höll de verkligen vad de lovade, fyller Anders i.

-Teamet bestod av två transaktionsrådgivare (Anders och Björn) som kompletterade varandra. Vi hade alltid någon att kontakta när det behövdes och det kändes som om intressenterna blev mycket väl omhändertagna. På det sättet samlades flera budgivare som drev upp priset, menar Anders.

En oro som fanns innan försäljningen var att ryktet skulle sprida sig till anställda, leverantörer och andra hyresgäster.

-När vi skulle sälja löste Anders och Björn det mycket smidigt med att först kontakta kunder i sitt egna kontaktnät. I nästa steg använde de även sin samarbetspartner Swedbank för att finna lämpliga intressenter, säger Anders.

- Anders & Monia

IDG Tools AB

Vi är helt nöjda med:

+ Priset, genom att förhandla på ett proffsigt sätt med rätt spekulanter har vi fått ett mycket bra pris och ett bra hyresavtal, så förutsättningen nu finns för bägge parter att leva vidare i ett bra ägare-/hyresgäst relation.

+ Marknadskännedom, ni har grymt bra kännedom om kommersiella fastighetsmarknaden och dess olika aktörer.

+ Rådgivning, för att hitta bästa upplägg och väg igenom hela processen.

+Informationsflödet, från början till slut har vi löpande känt oss väl informerade om läget och alla steg framåt.

+ Tillgänglighet, snabbhet. Alla frågor och funderingar har snabbt och enkelt svarats på.

– På minussidan kan vi inte komma på något.

- Daniel, vice VD

Sonny Mark och Anläggning AB

Vi kontaktade Anders Pettersson när vi behövde sälja vår kommersiella fastighet i Görla industriområde, Norrtälje. Initialt fick vi hjälp med att gå igenom det befintliga hyresavtalet, vilket var viktigt då vi skulle vara verksamma i lokalerna efter försäljningen. Vi fick hjälp och då ville vi att allting fortsättningsvis skulle vara som vi önskade. Anders Pettersson var projektledare under hela försäljningsprocessen och informerade oss löpande. Tack vare banken samt Anders Petterssons goda kontaktnät med spekulanter, fick vi fram ett antal seriösa budgivare, vilket ledde till att vi hittade den bästa köparen för oss. Vi kan varmt rekommendera Anders Pettersson och hans kollegor för deras goda relation med banken och betydande spekulantregister.

-

H.U.S Allrör i Järfälla Micke Nieminen

När vi skulle sälja vår industrifastighet i Kallhäll, fick vi kontakt med Camilla Göransson. Initialt fick vi hjälp med att bestämma om försäljningen skulle ske i form av en fastighetsaffär eller bolagsaffär. Det visade sig att bolagsaffären gav oss mycket större ekonomiskt utbyte. Camilla Göransson med sitt team av fastighetsmäklare och experter på bolagsöverlåtelser, var projektledare under hela processen. De fick fram en mängd seriösa budgivare, vilket till slut ledde till att vi fick ett optimalt pris. Vi kan varmt rekommendera Camilla och hennes kollegor för sin kompetens, breda kontaktnät och professionalism.

- Micke Nieminen

Glenn Unnerfalk, VD

Vi fick kontakt med Björn Johannesson via rekommendation. Vi har vid två tillfällen fått hjälp att avyttra tre kommersiella fastigheter. De första två fastigheterna hade ett lågt driftnetto p.g.a. höga driftskostnader som enligt gällande hyresavtal bekostades av oss som fastighetsägare. Kommersiella fastigheter gick igenom gällande detaljplaner och såg en möjlighet att marknadsföra våra fastigheter med en alternativ användning. Detta resulterade i att en köpare hittades, som baserade sitt bud på framtida möjligheter istället för befintligt driftnetto. Detta gjorde att vi fick ett bättre pris på fastigheterna.

-