Referensobjekt

Se våra förmedlade fastigheter och lokaler

Brisak Holding AB, Företag & Kommersiella fastigheter

Brisak Holding AB

Efter många framgångsrika år i Värmdö Köpcentrum beslöt vi, efter det vi båda uppnått pensionsåldern, att trappa ner vår verksamhet. I fortsättningen kommer vi endast bedriva en mindre outlet i vår hemort Markaryd. Vår handelsfastighet om ca 10 600 kvm skulle därmed säljas.

Vi fick tips på ett antal mäklare, men när vi fick kontakt med Jan Börjesson uppstod genast ett ömsesidigt tycke. Hans långa erfarenhet och stora kontaktnät gjorde att han blev vårt val. Vi var och är helt oerfarna vid denna typ av affärer och uppskattade att Jan ”talade med bönder på bönders vis och med de lärde på latin”. Tyvärr blev tajmingen inte helt rätt när vi startade försäljningen. E-handeln ökade kraftigt vilket gjorde att efterfrågan på handelsfastigheter plötsligt inte var så stor. Till råga på allt utbröt den förödande pandemin. Jan kämpade dock på och hade flertalet visningar för såväl lokala intressenter som börsnoterade bolag. Till slut kom den rätta köparen. Ett välrenommerat fastighetsbolag med en hyresgäst i bakfickan, som skall driva verksamhet liknande vår, vilket tilltalade oss. Våren 2023 blir det Grand Opening i nyrenoverade lokaler.
Jan skötte samtliga visningar och förhandlingar på ett mycket professionellt sätt. Hans seriösa framtoning går hem hos intressenterna. Inför frånträdet av fastigheten fick vi dessutom, genom Jans försorg, föredömlig advokathjälp kring allt det juridiska och vi kan inte vara annat än helt nöjda med affären.

- Holger och Matts Isaksson
Industrifastighet till bostad i Segeltorp. Kommersiella Fastigheter & Företag

Segeltorp industriområde – uthållighet skapade den bästa lösningen

Våra två industrifastigheter låg i ett framtida utvecklingsområde för bostäder. Vår utmaning var att vi var först ut på spelplanen i området med att försöka konvertera dessa till bostäder. Företag och Kommersiella Fastigheter skapade en bild av förutsättningarna för bostadsexploatering genom dialog med kommunen och gjorde bl.a. en studie av översiktsplaner etc.
Det var en mycket komplex affär med många olika intressenter och långa och krävande förhandlingar.

Företag & Kommersiella Fastigheter var extraordinärt uthålliga och serviceinriktade under hela processen och har alltid sett till vårt bästa. Vi var vid vissa tillfällen redo att ge upp och låta andra fastighetsägare i området ta första steget, men då hittade Företag & Kommersiella Fastigheter nya infallsvinklar och drev processen vidare.

Vi är väldigt nöjda och kan varmt rekommendera Företag & Kommersiella Fastigheter.

- Johan Rosendahl och Tonny Svensson Tidigare fastighetsägare i Segeltorp industriområde

Mälarlaser AB

-Vi förstod att värdet på vår fastighet ökat kraftigt under åren och möjligheten att få ut det värdet var lockande; samtidigt ville vi sitta kvar som hyresgäster och driva vidare vår verksamhet, förklarar Anders.

Efter några försök med flera olika aktörer utan att affären gick i hamn, kontaktades Anders Pettersson.

-Vi hade nu blivit skeptiska efter de tidigare erfarenheterna, men Anders Pettersson och Björn Johannesson presenterade en tydlig affärsmodell med ett strukturerat arbetssätt och ett team som skapades för vår försäljning, säger Monia. Till skillnad mot andra vi mött så höll de verkligen vad de lovade, fyller Anders i.

-Teamet bestod av två transaktionsrådgivare (Anders och Björn) som kompletterade varandra. Vi hade alltid någon att kontakta när det behövdes och det kändes som om intressenterna blev mycket väl omhändertagna. På det sättet samlades flera budgivare som drev upp priset, menar Anders.

En oro som fanns innan försäljningen var att ryktet skulle sprida sig till anställda, leverantörer och andra hyresgäster.

-När vi skulle sälja löste Anders och Björn det mycket smidigt med att först kontakta kunder i sitt egna kontaktnät. I nästa steg använde de även sin samarbetspartner Swedbank för att finna lämpliga intressenter, säger Anders.

- Anders & Monia

IDG Tools AB

Vi är helt nöjda med:

+ Priset, genom att förhandla på ett proffsigt sätt med rätt spekulanter har vi fått ett mycket bra pris och ett bra hyresavtal, så förutsättningen nu finns för bägge parter att leva vidare i ett bra ägare-/hyresgäst relation.

+ Marknadskännedom, ni har grymt bra kännedom om kommersiella fastighetsmarknaden och dess olika aktörer.

+ Rådgivning, för att hitta bästa upplägg och väg igenom hela processen.

+Informationsflödet, från början till slut har vi löpande känt oss väl informerade om läget och alla steg framåt.

+ Tillgänglighet, snabbhet. Alla frågor och funderingar har snabbt och enkelt svarats på.

– På minussidan kan vi inte komma på något.

- Daniel, vice VD

Sonny Mark och Anläggning AB

Vi kontaktade Anders Pettersson när vi behövde sälja vår kommersiella fastighet i Görla industriområde, Norrtälje. Initialt fick vi hjälp med att gå igenom det befintliga hyresavtalet, vilket var viktigt då vi skulle vara verksamma i lokalerna efter försäljningen. Vi fick hjälp och då ville vi att allting fortsättningsvis skulle vara som vi önskade. Anders Pettersson var projektledare under hela försäljningsprocessen och informerade oss löpande. Tack vare banken samt Anders Petterssons goda kontaktnät med spekulanter, fick vi fram ett antal seriösa budgivare, vilket ledde till att vi hittade den bästa köparen för oss. Vi kan varmt rekommendera Anders Pettersson och hans kollegor för deras goda relation med banken och betydande spekulantregister.

-

H.U.S Allrör i Järfälla Micke Nieminen

När vi skulle sälja vår industrifastighet i Kallhäll, fick vi kontakt med Camilla Göransson. Initialt fick vi hjälp med att bestämma om försäljningen skulle ske i form av en fastighetsaffär eller bolagsaffär. Det visade sig att bolagsaffären gav oss mycket större ekonomiskt utbyte. Camilla Göransson med sitt team av fastighetsmäklare och experter på bolagsöverlåtelser, var projektledare under hela processen. De fick fram en mängd seriösa budgivare, vilket till slut ledde till att vi fick ett optimalt pris. Vi kan varmt rekommendera Camilla och hennes kollegor för sin kompetens, breda kontaktnät och professionalism.

- Micke Nieminen